سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سپیده
یکشنبه 89 خرداد 30 :: 10:54 عصر ::  نویسنده : سپیده صبح

چند ساعت از روز را به مطالعه اختصاص می دهید ؟

آیا به آیه مبارکه: انظر الی طعامک؛توجه کرده اید؟

ینعی دقت کرده اید چه غذایی برای روح تان تدارک دیده اید ؟

آیا فکر می کنید وقت آن نرسیده کمی هم به کتابهای معرفتی ؛اعتقادی؛ نیازدارید؟

آیا..............................

وآیا استعمار فرانو را می شناسید ؟

کلا چقدر در روز به خودتان فکر می کنید ؟به سفری که در پیش دارید ؟

چقدر به یاد خدا می افتید ؟

چقدر این یاد باعث آرامش قلبتان ست؟

خدارا فراموش نکن




موضوع مطلب :
سه شنبه 89 خرداد 25 :: 1:6 صبح ::  نویسنده : سپیده صبح


                                                                                    


سلام ای کوکب نخستین شب رجب؛
سلام ای معصوم هفتم، سلام ای شکافنده علوم،
امروز آسمانها و زمین از نور چراغ وجودت نوانی شده،

ای زیبای عالم، ای که اولین صدای گریه های کودکانه ات در میان خنده های بزرگ مردان کربلا طنین افکن شده،

 امروز از خانه ی علی بن حسین (ع) نور به آسمانها ساطع می شود.
فاطمه(س) امروز شادمان است. ملائکه در شعف و شادی اند.
خوش آمدی یا باقر العلوم؛
ای که دانش کل عالم نقطه ای از مکتب توست، ای که علم لدنّی سخنی بر لب توست.

.قدم بر دیدگان ما گذار و جان ظلمت زده ی‌ ما را روشن کن.
                                                                 خوش آمدی

امام باقر دو امتیاز در میان ائمه علیهم السلام دارد. اول جد پدری ایشان امام حسین (ع) و جد مادری آن حضرت امام حسن (ع) است . از این جهت در حق ایشان گفته شده: علوی من علویین وفاطمی من فاطمیین وهاشمی من هاشمیین. از نظر نسبت امتیاز فوق العاده ای را دارا است. خصوصاً اینکه مادر ایشان فاطمه دختر امام حسن (ع) زنی بسیار عالمه و مقدسه بود. از امام صادق نقل شده که فرمود:جدّه ام صدیقه ای بود که در میان اولاد امام حسن، مثلش دیده نشده است. و نیز خرق عادتی از ایشان نقل می کند و می فرماید: مادرم پای دیواری نشسته بود که دیوار فرو ریخت. مادرم گفت: ساقط نشو به حق مصطفی که خداوند اذن نداده است که ساقط شوی. دیوار باقی ماند تا جدّه ام از پای آن گذشت.

امتیاز دیگر آنکه وی پایه گذار انقلاب فرهنگی شیعه محسوب می شود. گرچه انتشار معارف شیعه به دست امام صادق (ع) صورت گرفت ولی به دست امام باقر پایه گذاری شد.



                



در سایه سار کلام باقر العلوم علیهم السلام 

زکات دانش

بعضی ها در این دنیا فرصت دانش آموزی می یابند و به مراتبی از دانش دست می یابند، به گونه ای که لحظه ای نشستن در کنار آنها و بهره بردن از سخنان گهربارشان، به عمری می ارزد و روح را صفا می بخشد. به قول سعدی شیرین سخن:

نگه دار فرصت که عالم دمی است دمی پیش دانا، به از عالمی است

حال بر آنان است که فروتنانه به آموزش دانش به دیگران بپردازند و همگان را در این دانش خدادادی سهیم کنند؛ زیرا به فرموده امام باقر علیه السلام :«زکات دانش این است که آن را به بندگان خدا بیاموزی».

حسد

حضرت امام محمد باقر علیه السلام می فرماید: «حسد، ایمان را می خورد، چنان که آتش، هیزم را.» از ناپسندترین صفات اخلاقی ،حسد است که به فرموده امام علی علیه السلام ، اگر شخص بر آن چیره نشود، بدنش گور جانش می گردد. سعدی شیرازی نیز در گلستان باصفای خود، انسان حسود را هماره در بلا می داند و می سراید:

الا تا نخواهی بلا بر حسود که آن بخت برگشته خود در بلاست
چه حاجت که با وی کنی دشمنی که وی را چنان دشمن اندر قفاست

دروغ

اگر همه رفتارهای ناپسند آدمی را در خانه ای گرد آورند، کلید این خانه، دروغ خواهد بود. خداوند متعالی نیز در قرآن کریم، دروغ گویان را کسانی می داند که به آیات الهی ایمان نیاورده اند و می فرماید: «تنها کسانی دروغ می بندند که به آیات خدا ایمان ندارند. آری، دروغ گویان واقعی آنها هستند.» ازاین روست که می بینیم پیشوای پنجم هدایت، امام محمدباقر علیه السلام درباره این صفت ناپسند می فرماید: «دروغ، ویران کننده ایمان است».

 خودپسندی

تکبر و خودپسندی، از صفت های ناپسندی است که در قرآن کریم مذمت شده است، آن جا که خداوند می فرماید: «و روی زمین با تکبر راه مرو، تو نه می توانی زمین را بشکافی و طول قامتت نیز هرگز به کوه ها نمی رسد.» با این حال، بعضی ها به جای صفت پسندیده تواضع و فروتنی، متکبرند و خود را برتر از دیگران می پندارند. این افراد، نمی توانند دوستان خوبی برای آدمی باشند، چنان که امام محمدباقر علیه السلام نیز می فرماید: «از دوستی با کسی که بر تو فخر می فروشد و برتری می جوید، بپرهیز؛ که موجب خواری مؤمن است.» سعدی شیرین سخن هم در مورد این صفت ناپسند می گوید:

تواضع سر رفعت اندازدت تکبر به خاک اندر اندازدت

مال دوستی

مال دوستی و ثروت اندوزی، از صفات بسیار ناپسندی است که می تواند به راحتی دین آدمی را از بین ببرد و جلو اوج گرفتن روح انسان را بگیرد. چه بسا انسان هایی که سال ها برای گردآوری ثروت در تلاشند و در این راه به هر رفتار خوب و بدی دست می زنند، ولی ناگهان دست اجل و سفیر مرگ از راه می رسد و آنها را بدون اینکه از آن مال بهره برده باشند، از این جهان فانی، به سرای ابدی می برد و جز حسرت و پشیمانی بر دلشان چیزی نمی گذارد. ازاین روست که امام باقر علیه السلام در مثلی زیبا می فرماید: «دو گرگ گرسنه و خونخوار در گله بی شبان که یکی از جلو و دیگری از عقب به آن حمله کنند، زودتر آن گله را از بین نبرند که دوستیِ مال، دین مؤمن را از میان می برد».

میلاد با سعادت امام محمد باقر ع  بر شما   مبارکباد
                                             

                                            التماس دعا                                                                                  




موضوع مطلب :
سه شنبه 89 خرداد 11 :: 10:22 عصر ::  نویسنده : سپیده صبح

اَین مُحیی مَعالِم الدین واهله .....(دعای ندبه)

کجاست آن که اگر بیاید؛مارااز اقیانوس بی کران علمش سیراب کند ؟علم دین بیاموزد و دین و اهلش را جانی دگر بخشد ؟آیاشود روزی چون مُفضّل ؛زانو به زانویش نشینیم تا چشم در چشم ؛از عظمت آفرینش پروردگارمان سخن بگوید وما را به بهشت بندگی و عبودیتش رهنمون سازد؟

اللهم عجل لولیک الفرج  

 




موضوع مطلب :

 
 

mouse code

کد ماوس